ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ CHAKRADAR ΤΣΑΜΗΣ
World / Alternative , ΑΘΗΝΑ

WWW.MUSICWAVE.GR/CHAKRADAR


1150 plays

5917 επισκέψεις


Μέλος από : 26/1/2008
Websites :
mySpace Facebook LastFm YouTube Twitter 
Τώρα :

Blog


Δεν υπάρχουν posts!Photos


CHAKRADAR
CHAKRADAR
ALEXANDROS
ALEXANDROSVideosCOULD YOU BE LOVED CHAKRADAR STICK REGGAE@ KENTRI 26-12-2010
(1496 προβολές)


YOU DONT LOVE ME CHAKRADAR STICK REGGAE@ KENTRI 26-12-2010
(1455 προβολές)


NATURAL MYSTIC CHAKRADAR STICK REGGAE@ KENTRI 26-12-2010
(1430 προβολές)


JAMMING CHAKRADAR STICK REGGAE@ KENTRI 26-12-2010
(1458 προβολές)


ANEKDOTO CHAKRADAR STICK REGGAE@ KENTRI 26-12-2010
(1490 προβολές)
CopyrightsWorld.com

Status: πειραματίζεται με την πολυρυθμία
CHAKRADAR 

CHAKRADAR είναι μια έννοια. 
Σημαίνει " τροχός μέσα σε ενα μεγαλύτερο τροχο" και είναι ένας όρος της ινδικής μουσικής, αλλά μπορείτε επίσης να τον δείτε στους κύκλους της φύσης, όπως τον κύκλο της γης γύρω από τον ήλιο, συμπεριλαμβανομένου του κύκλου του φεγγαριού, συμπεριλαμβανομένου του κύκλου της γης γύρω από τον άξονά της, συμπεριλαμβανομένου του κύκλου του ύδατος, συμπεριλαμβανομένου του κύκλου των φυτών, συμπεριλαμβανομένου του κύκλου της... ΖΩΗΣ
Το CHAKRADAR επαναλαμβάνεται ώς άλλο DNAστον κόσμο μας δημιουργώντας και καταλύωντας σχέσεις (συχνότητες ή περίοδοι) μεταξύ των μορφών ενέργειας. Μερικές φορές σκέφτομαι ότι εάν θα μπορούσαμε να αισθανθούμε και να καταλάβουμε τη μουσική του πολυρυθμικού μας κόσμου, όπως ο ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ, ίσως αυτό μπόρούσε να μας οδηγήσει σε μια άλλη αντίληψη της ύπαρξης και της ζωής.
CHAKRADAR είναι ένα ιδιωμα αυτού που αποκαλούμε Θεό. 
CHAKRADAR είναι μια πορεία ζωης για εμένα. 
CHAKRADAR είναι επίσης μια μπάντα ενός ατόμου ..... 
Το όνομά μου είναι Αλέξανδρος Τσάμης. Όλη η εργασία, ότι ακούτε ξεκινώντας από τους στίχους, το τραγούδι, τη σύνθεση, το παίξιμο οργάνων, και τη μίξη γίνεται από με, εκτός από "THELO NA XOREPSO" όπου ο Γιώργος Μακρής παίζει γκά’ιντα. Όλα τα όργανα που ακούτε σε αυτήν την ηχογράφιση είναι πραγματικά (οχι Midi, δειγματοληψία ή αλληλοuχία-sequencing). 

Είναι ένας συνδυασμός πολυρυθμικής σύλληψης εμπνευσμένος τις παραδοσιακές μορφές μουσικής, από πολλά μέρη αυτού του κόσμου αλλά συνήθως της Ελλάδας, της Ινδίας και της Αφρικής. 

Ο ήχος είναι συνήθως πολύ γηινος και φυλετικός και ποικίλλει από την ακραία δυναμική μίας rock/fusion band στον ευγενή ψίθυρο μιας φωνής και μόνο ενός οργάνου αλλά το groove και η πολυρυθμία είναι πάντα παρόντα. 
Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι το τραγούδι μου THE PERFECT ROLLING CYCLE όπου μπορείτε να ακούσετε το cowbell να παίζει σε μέτρο 5/4 ενώ στο ίδιο μέτρο, ταυτόχρονα,το ballafon παίζει δύο διαφορετικές μελωδικές γραμμές. Στα μπάσα 7/4, και στα πρίμα 9/4 ΠΑΝΤΑ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΜΈΤΡΟ, 
Αυτό είναι CHAKRADAR 
Καλή ακρόαση
Αλέξανδρος 
ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΆΣΕΤΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΜΟΥ ΣΤΑ:  http://www.audigist.com/chakradar http://www.reverbnation.com/chakradar
Επίσης στα itunes, amazon, emusic, napster, rhapsody... 

Αλέξανδρος Τσάμης
Θησέως 11 Περιστερι                     EMAIL
ΑΘΗΝΑ 12133                  aleksandros@netone.gr 
Κινητό: 6950504044
Phone4: 2117250897
Για τις περισσότερες πληροφορίες και μουσική παρακαλώ επισκεφτείτε τη σελίδα μου σε:  http://www.myspace.com/chakradar 
                   
Αλέξανδρος Τσάμης (chakradar)
συνεργασίες
Σαν επαγγελματίας μουσικός για 25 έτη έχει συνοδεύσει και συνεργαστεί με μερικούς από τους διασημότερους τραγουδιστές στην Ελλάδα όπως:
 Τόλης Βοσκόπουλος, Δήμητρα Γαλάνη,Γιώργος Νταλάρας,Ελευθερία Αρβανιτάκη, Κώστας Μακεδώνας, Νατάσα Θεοδωρίδου, Μελίνα Κανά Κατερίνα Κούκα, Δημήτρης Κοντογιάννης, Γιώργος Γερολυμάτος, Ελένη Ροδά, Νίκος Νομικός .... και τους συνθέτeς- όπως Μίμης Πλέσσας, Γιώργος Ζήκας, Τάκης Μπουρμάς, Μανώλης Ρασούλης, Χρήστος Τσιαμούλης... ..Ταυτόχρονα, έχει συνδημιουργήσει σχηματα όπως: 
"DER FALCHE BAUM" με Kostantinos Β. και άλλους διακεκριμένους σημερα μουσικούς 

"ΠΕΡΙΣΤΑΣΙΑΚΟ ΟΝΕΙΡΟ" 
 κέρδισε το διαγωνισμό και συμμετείχε ως αντιπρόσωπος της Ελλάδας σε BIENALE το 1999 για τους νέους καλλιτέχνες, στο Matatoyo, στη Ρώμη, την Ιταλία και κάνει τον πρώτο του CD με το label: MIKROS HROS του ¨Αγγελου Σφακιανάκη, και την δισκογραφική εταιρεία: LYRA, πνευματικά δικαιώματα: 2001 

"ETSI KI ALLIOS" 
Όντας μαζί για τέσσερα έτη, κανωντας εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα και δημιουργούν το πρώτο δίσκο με την seven co&pro

Σαν μουσικός studio συμμετοχή σε πολλά recordings
Μερικοί: 
STEREO NOVA “DISCOLATA” FM RECORDS
BATAYA “SPILIA” MASSIVE PRODUCTIONS
DIMITRIS KORGIALAS “PETA PSYHI MOU” POLYDOR (a universal music company)
GIORGOS DIMITRIADIS “AUTOS POU DEN XEREI” VIRGIN.
ANTONIS APERGIS  “IKAROS” FM RECORDS
ELEUSIS “TALES OF THE HOLY” TRACK 7 .....                  ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ 

Ο Αλέξανδρος Τσάμης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 15/02/67, 
Στη βρεφική ηλικία του, ήταν ένα ιδιαίτερο παιδί που αγαπούσε πολύ να παίζει με το νερό, να φαντάζεται παράξενες ιστορίες και να τις αναπλάθει με τα παιχνίδια του και πολύ περίεργος να μάθει πώς λειτουργεί το κάθε τι γύρω του. Τα φυσικά φαινόμενα, το ραδιοφωνο, τα εργαλεία και τα μηχανήματα όπως τις ηλεκτρικές μηχανές ή τις μηχανές εσωτερικής καύσεως ήταν κάτι σχεδόν μαγικό για την ηλικία του και, επίσης, ένα άλλο πράγμα: Η ΜΟΥΣΙΚΗ  !!. 
Στις πρώτες ημέρες της ζωής του η μητέρα του είχε συνειδητοποιήσει ότι το κλάμα του νηπίου σταματούσε αμέσως όταν ακούει τη μουσική έτσι χρησιμοποιεί πάντα έναν μικρό φορητό ραδιοδέκτη κοντά στο νήπιο για να το κρατήσει ήρεμο και χαλαρωμένο. 
Μέχρι να 
μεγαλώσει συνέχισε να κοιμάται ‘αγγαλιά με το ραδιόφωνο» μέχρι την ηλικία δεκατεσσάρων όπου άρχισε να μαθαίνει τα τύμπανα και σταμάτησε για να ακούει τη μουσική πριν από τον ύπνο, επειδή τώρα η μουσική ήταν πιό διεγερτική παρά χαλαρωτική για αυτόν και δεν θα μπορούσε να κοιμηθεί. 
Ανέπτυξε μια πολύ καλή ακουστική μνήμη και ήταν η «ατραξιόν» της οικογένειας που δέν έχανε την ευκαιρία να τον παρουσιάζει σε κάθε επισκέπτη στο σπίτι επειδή στην ηλικία των τριών είχε απομνημονεύσει ακουστικά ένα βιβλίο ποιημάτων που διάβαζε φωναχτά ο μεγάλος του αδελφός για να το αποστηθίσει και ήταν σε θέση να απαγγέλει το ποίημα για κάθε αντίστοιχη σελίδα που του παρουσίαζαν σάν να διάβαζε πραγματικά. Όλλοι έμεναν με το στόμα ανοιχτό βλέπωντας ένα τόσο μικρό παιδί να απαγγέλει παιδικά ποιήματα στην καθαρεύουσα και πρότειναν στους γονείς του να τον έχουν απο κοντά και υπο αυστηρή επίβλεψη όταν θα πάει στο σχολείο γιατί πίστευαν οτι όταν θα μεγαλώσει θα γίνει ένας διακεκριμένος σπουδαστής και το καμάρι της οικογένειας
Αν και είχε το ταλέντο, δεν συμπάθησε το σχολείο επειδή τον πίεζαν πολύ και κανένας δεν του έμαθε την πραγματική αξία και ευχαρίστηση της μάθησης και στην ηλικία δέκα τριών είχε σταματήσει την εκπαίδευσή του για τρία έτη για να κερδίζει κάποια χρήματα και να έχει ότι πάντα επιθυμούσε. Ένα σέτ τυμπάνων. 
Η πρώτη εξοικείωσή του με το ρυθμό ήταν οταν κατάφερε να εξοικονομήσει κάποιο χαρτζηλίκι και μαζί με τα χρήματα θερινής εργασίας κατάφερε να αγοράσει το πρώτο σέτ τυμπάνων του. Ο πατέρας του δεν ενέκρινε να γίνει μουσικός και κράτησε αυτό μυστικό για δύο έτη. 
Στην ηλικία των δέκα ξι χάνει τον πατέρα του απο καρδιακή προσβολή και επειδή ήταν το δεύτερο μεγαλύτερο παιδί σε οικογένεια τεσσάρων παιδιών (ο πρώτος παντρεύτηκε ήδη και είχε το πρώτο του παιδί) αποφασίζει να αρχίσει ως ντράμερ σε μπουζουκάδικα, λέσχες, εστιατόρια, ταβέρνες και αρχίζει να βγάζει προς το ζειν για την οικογένειά του και τον ίδιο μέσω της δουλειάς του. Ξαναξεκινά την εκπαίδευσή του σε μια πρακτικότερη κατεύθυνση παίρνωντας το πτυχίο του μηχανικού αεροσκαφών στο ΚΕΤΕ Ν,Φιλαδελφείας και μετά συνέχισε στο 5ο πρότυπο ΤΕΛ Χαλανδρίου με προγραμματισμό και ανάλυση υπολογιστών. Είχε περάσει στις πανελλήνιες δύο φορές, την πρώτη σχεδιαστής σκαφών και την δεύτερη ηλεκτρονικός αλλά επειδή το να εργάζεσαι αργά τη νύχτα και να σηκώνεσαι νωρίς το πρωί να παρακολουθείς μαθήματα και να μελετάς είναι δύο πράγματα που κανένας δέν μπορεί να αντέξει για πολύ χρονικό διάστημα αποφάσισε να μήν συνεχίσει και να ασχοληθεί επαγγελματικά με την μουσική ώς ντράμερ αρχικά και αργότερα ώς κρουστός. Συγχρόνως δημιουργεί αρκετά εφηβικά συγκροτήματα και παίζει μαζίτους για την εμπειρία και την διασκέδαση σε μπαράκια, σχολικές εκδηλώσεις,δημοτικές συναυλίες κλπ.
Σαν νέος σπουδαστής πήγε σε έναν δάσκαλο για τύμπανα και έμαθε γράψιμο ανάγνωση και τους βασικούς κανόνες της τεχνικής, Stick control, paradidles... 
Δέκα χρονια αργότερα αποφασίζει να ασχοληθεί με τον κόσμο των κρουστών ξεκινώντας απο congas bongos timpales και άλλα λάτιν κρουστά.
Αργότερα το ενδιαφέρον του στρέφεται στα Ελληνικά παραδοσιακά κρουστά όπως νταούλι νταρμπούκα και άλλα μεσογειακά όπως μπεντίρ όμως η μεγάλη του αγάπη είναι η Ινδική τάμπλαAbout CHAKRADAR 
Chakradar is a concept. It actually means "wheel within a wheel" and it is a Hindu musical term, but you can also see it in natures cycles, like the cycle of the earth around the sun, including the cycle of the moon, including the cycle of the earth around its axle, including the cycle of the water, including the cycle of the plants, including the cycle of.... Chakradar goes on and on in the universe creating and disolving relationships (frequencies or periods) between forms of energy. Sometimes I think that if we could feel and understand the music of that multirythmic universe, like PYTHAGORAS did, then maybe this could lead us to another dimension of existance. Chacradar is an idiom of what we call God. Chacradar is a way to go for me. Chakradar is also a one man band. My name is Alexandros Tsamis. All the work that you hear starting from lyrics, singing, composing, instrument playing, and mixing is made by me, exept "THELO NA XOREPSO" where Giorgos Makris plays the gaida. All the instruments that you hear are real (no midi or sequencing). Ill be glad to have your opinion and I am open to any interesting proposals. 


YOU CAN ALSO VISIT MY PAGE AT: www.myspace.com/chakradar


!Happy listening!

ALEXANDROS TSAMIS


Top followers


Musicwave Help Center
Musicwave Help Center
Αρηs Ποταμιανοs
Αρηs Ποταμιανοs
Πανος
Πανος
PanosDoc
PanosDoc
Cornelius Durden

Cornelius Durden
H ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗ ΤΗΣ BARBIE

H ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗ ΤΗΣ BARBIE
Aris62
Aris62
MUSICWAVE FESTIVAL 2
MUSICWAVE FESTIVAL 2
Άντρη Ευτυχίου
Άντρη Ευτυχίου
Crow
Crow
KYR

KYR
STUDIO 813
STUDIO 813
Ευστρατιάδης Γιώργος

Ευστρατιάδης Γιώργος
Ιωαννίδης Αχιλλέας - Εκπαιδευτικός
Ιωαννίδης Αχιλλέας - Εκπαιδευτικός
AGGELOS_MUSIC
AGGELOS_MUSIC
RadioPinelo.com
RadioPinelo.com
BigBuzz
BigBuzz
Νίκος Παυλίδης (CopyrightsWorld)

Νίκος Παυλίδης (CopyrightsWorld)
Takis Vlachospiros (www.radiopinelo.com)
Takis Vlachospiros (www.radiopinelo.com)
TASSO
TASSO
Tziko
Tziko
Edem

Edem
KANIAN
KANIAN
Prince Oliver Band
Prince Oliver Band
Σχόλια

Ευστρατιάδης Γιώργος
Σε ευχαριστώ πολύ φίλε Αλέξανδρε για το σχόλιο σου στο Common Room. Ανέλυσε μου λίγο αν θες το "άπλωσε το" :)

Καλές γιορτές και περιμένω πάντα τις ιδέες σου!

Γιώργος


toni
Ωραίος φίλε.Βροντερές φωνές και ξεχωριστά ηχοχρώματα.


Ιωαννίδης Αχιλλέας - Εκπαιδευτικός
Μου έστηλες μήνυμα να μπω στο προφίλ σου να δω τα βίντεο και πραγματικά ωραία ήταν.
Καλή δουλειά.


Aris62
Πάντα οταν σε άκουγα μου άρεσες. Τωρα που σε βλέπω μου αρέσεις περισσότερο man. Respect !


TASSO
One man band!
Ωραία αλλά μοναχικά…


Tziko
paidia eimaste antipaloi sto big buzz...xaxaxa
egw esas psifisa 
to "thelw na xorepsw" gamaei
1000 bravo


TASSO
THELO NA XOREPSO 

Κομματάρα!!!


new*deal
DEN XERO AN STO EXO XANA PEI ALLA TO TR 3 TA SPAEIEIEIEIEIEIEIEIEIEI


KYR
kyr
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΜΕ ΤΙ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΑΔΕΛΦΕ..ΑΛΛΑ ΕΥΧΟΜΑΙ
ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ!!


KYR
kyr
ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ..ΑΦΩΝΟΣ!
ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ..


Cornelius Durden
fonikon !
ΝΑΙ ! 
ΝΑΙ ΞΑΝΑΜΠΗΚΑ ΝΑ ΞΑΝΑΚΟΥΣΩ!
ΕΛΠΙΖΩ ΣΤΟ myspace ΝΑ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ...


Aris62
ΠΟΛΥ ΚΑΛΟΝΣ MAN
ΣΕ ΑΠΟΛΑΥΣΑ ΚΙΑ ΣΕ ΧΑΡΗΚΑ ΠΑΝΤΑ ΤΕΤΟΙΑ !!!!!11


H ΥΣΤΕΡΕΚΤΟΜΗ ΤΗΣ BARBIE
2 months later...
2 μήνες μετά το τελευταίο μου σχόλιο για σένα, το μόνο που έχει αλλάξει, είναι η εκτίμησή μου που μεγάλωσε για την τόσο ξεχωριστή δουλειά σου και την σεμνή σου παρουσία.

Ευτυχώς


Αρηs Ποταμιανοs
ΕΛΑ ΡΕ ΜΑΝ,,,ΣΕ ΚΥΝΗΓΑΩ ΑΠΟ SITE ΣΕ SITE...

Cornelius Durden
Fonikon !!!Οι πολυφωνίες είναι ό,τι πληρέστερο και αληθινά καλλιτεχνικό.Είναι πρωτόγονα όμορφο πόσο μάλλον όταν δεν παρεμβαίνει τεχνολογία στο αποτέλεσμα...Ξεχωριστό

Πανος
Και ΄γω από Ηπειρο...ειμαι... εχω ακούσει κι έχω ακουσει (Ωχωωω ;-) ) δεν φαινεεται να είναι αρκετό.

PanosDoc
!!!Σούπερ...Το Φονικόν,το κάτι άλλο...Μόνο boostiko δεν είναι...

Πανος
Πολύ ωραία είναι...... προσπάθησα να βάλω και γώ μερικά Ηπειρώτικα φωνητικά σε μερικά τραγούδια μου αλλά δεν μου βγήκαν όπως θα τα ήθελα (παλιοφωνή ;-) ). Άμα ξαναπροσπαθήσω ίσως σου στείλω κάτι.

Πανος
Ωραια...δεν μου λες ρε θηρίο τα φωνητικά στο ΦΟΝΙΚΟΝ μόνος σου τα 'κανες?

STATHIS KOSMAKIS
geia soy alex!!!!! BRAVOO