ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ!

25/12/2012 2:07:00 μμ
876 Προβολές


ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ! ΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΛΕΝΕ ΨΕΜΑΤΑ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ! ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ¨Η ΟΧΙ ΤΑ 31,5 ΔΙΣ! 
 
Προσέξτε λοιπόν!
Στην πρώτη δανειακή σύμβαση , πέντε φορές που χρειάστηκε να πάρουμε την κάθε δόση, μας έλεγαν ότι αν δεν την πάρουμε έρχεται η καταστροφή και η χώρα δεν θα μπορεί να πληρώσει μισθούς και συντάξεις!
Στην δεύτερη δανειακή σύμβαση που είχε και την υπογραφή 170 βουλευτών, πάλι τα ίδια!
Συνολικά οκτώ φορές, διάφορες καρικατούρες πολιτικών, με ύφος αλαφιασμένου μαραθωνοδρόμου, μας έλεγαν ότι θα πάρουμε την δόση κι όλα εντάξει!!!

Εκτός όπως προανέφερα από μερίδα του έντυπου τύπου και του ραδιοφώνου, τα κανάλια αναπαρήγαγαν το μεγάλο αυτό ψέμα και όχι μόνο το αναπαρήγαγαν, αλλά λειτουργούσαν και πολλαπλασιαστικά, βάζοντας δημοσιογράφους να παίρνουν θέση! Επιπρόσθετα, η μεγάλη μάζα των οικονομολόγων που έχουν «σώας τας φρένας», δεν κλήθηκε σχεδόν ποτέ να σχολιάσει τις αρλούμπες των πολιτικών!
Αρλούμπες ... οι οποίες φυσικά στοχεύουν σε συγκεκριμένες μάζες!
Διότι, ας πάρουμε για παράδειγμα την μεγαλύτερη εκ των δόσεων που έχουμε λάβει!
Αυτή των 80 δις ευρώ!
Που πήγαν αυτά τα λεφτά; Τι πληρώθηκε με αυτά;
Τι θα συνέβαινε αν δεν τα παίρναμε;
ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ποσό αυτό πήγε από τράπεζες προς τράπεζες! Η συναλλαγή ήταν η αποπληρωμή παλιών οφειλών της Ελλάδας!
Ούτε ένα ευρώ δεν χρησιμοποιήθηκε για αποπληρωμή συντάξεων, μισθών ή οφειλών του Κράτους προς προμηθευτές!
Πολύ περισσότερο ούτε ένα ευρώ δεν πήγε στην κατεύθυνση της ανάπτυξης!
Το ίδιο θα συμβεί και με την δόση των 30.5 δις που αναμένει ο Στουρνάρας, για να δικαιολογήσει την παρουσία του στο υπουργείο οικονομίας!!! Γιατί με κάτι άλλο δεν ασχολείται ο υπουργός!!! Μόνο με τις δόσεις!!!
Ετσι, κάποιο μικρό μέρος της επόμενης δόσης θα πάει σε ανακεφαλαιοποιήσεις τραπεζών, δηλαδή πάλι στις τράπεζες και ένα απειροελάχιστο μέρος –λένε- ότι θα πάει σε πληρωμές προς προμηθευτές του Δημοσίου! Κι επειδή αυτοί οι προμηθυτές, χρωστάνε σε τράπεζες ... «της Μιχαλούς», ακόμη κι αυτό, θα εκταμιευτεί τελικά από τις τράπεζες που έχουν δώσει διάφορα ... θαλασσοδάνεια σε αρκετούς τέτοιους ιδιώτες!!!
Υποθέστε λοιπόν ότι δεν παίρνουμε αυτή την δόση των 30.5 δις στις 15 Νοεμβρίου που λήγουν τα ταμειακά διαθέσιμα σύμφωνα με το δίδυμο Σαμαρά-Στουρνάρα!
Εφ όσον από την δόση των 30.5 δις, ούτε ένα ευρώ δεν θα πάει σε μισθούς και συντάξεις, ούτε ένα ευρώ δεν θα μπει σε κωδικούς του Δημόσιου λογιστικού από τους οποίους μπορούν να γίνουν τέτοιες πληρωμές, πως θα μπορέσει να πληρώσει τους μισθούς μετά τις 15 Νοεμβρίου ο Στουρνάρας;;;
Διότι είτε λάβουμε την δόση είτε δεν την λάβουμε, τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας, θα είναι τα ίδια!
ΑΡΑ, ας μας πει επιτέλους κάποιος, μετά τις 15 Νοεμβρίου, που θα βρουν τα λεφτά να πληρώσουν! Αφού η δόση θα πάει «σούμπιτη» στις Τράπεζες!
Ποιος είναι αυτός ο μηχανισμός, που θα κάνει την δόση να γεννήσει ένα με δύο δις ευρώ που χρειάζεται για μισθούς συντάξεις (και τον Δεκέμβριο ΚΑΙ δώρα);
Γιατί δεν λέει ένας χριστιανός επιτέλους, πως θα γίνει η δόση αυτή, όταν μας έλθει με το καλό, να αυξήσει τα ταμειακά μας διαθέσιμα;
Πάρτε για παράδειγμα ένα νοικοκυριό!
Εχει ένα στεγαστικό δάνειο 100.000 ευρώ και πληρώνει δόση 500 ευρω στην τράπεζα!
Εχει πληρώσει ήδη 60.000 ευρώ και χρωστά ακόμη 40.000
Παράλληλα έχει έσοδα από μισθούς 1.500 ευρώ!
Οπότε , το νοικοκυριό μόλις που έχει 1.000 ευρώ να περάσει το μήνα!
Στην κρίση, αποφασίζει να μην πληρώσει πέντε δόσεις, οπότε βρίσκεται να χρωστά 2.500 ευρώ στην τράπεζα, τα οποία είναι ληξιπρόθεσμα! Δηλαδή από τα 40.000, τα 37.500 είναι το χρέος που τρέχει μελλοντικά και τα 2.500 είναι τα ληξιπρόθεσμα!
Ερχεται η τράπεζα και «λέει» στο νοικοκυριό, «θα σου δώσω ένα νέο δάνειο, το οποίο θα έχει το εναπομείναν κεφάλαιο που χρωστάς (τα 37.500) , συν τις ληξιπρόθεσμες δόσεις (τα 2.500) σύν το νέο τόκο που προκύπτει»! Θα χρωστά δηλαδή το νοικοκυριό, κάτι παραπάνω από πριν, αλλά προκειμένου να μην υπάρχουν ληξιπρόθεσμα χρέη, το δέχεται και υπογράφει μια νέα δανειακή σύμβαση, ύψους 42.000 , την οποία θα αποπληρώνει στην τράπεζα δίνοντας και πάλι 500 ευρώ το μήνα αλλά η διάρκεια αποπληρωμής θα είναι 4-5 μήνες μεγαλύτερη από το προηγούμενο που είχε!
Πάμε λοιπόν να δούμε τι έγινε με το νοικοκυριό αυτό!
Χρωστά πλέον ένα δάνειο 42.000 ευρώ και πρέπει κάθε μήνα να δίνει 500 ευρώ στην τράπεζα!
Τα έσοδά του είναι 1500 ευρώ το μήνα
ΑΡΑ:
Εχει και πάλι 1.000 ευρώ το μήνα διαθέσημα να τη βγάλει!!!
Είδατε εσείς να αλλάζει τίποτα;
Είδατε εσείς να αλλάζει το παραμικρό;
Πάμε να δούμε και τι συνέβη με την τράπεζα τώρα!
Η τράπεζα, που κατέγραψε ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 2.500 ευρώ από το συγκεκριμένο νοικοκυριό, αποφεύγει να καταγράψει «ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΕΣ» ύψους 40.000 ευρώ, κι έτσι μειώνει τον κίνδυνο να εκτεθεί στην αγορά χρήματος και συνεχίζει να δανείζεται με ευνοϊκούς όρους! Αυτό και άλλα πολλά που δεν είναι της ώρας!
Ότι σας περιέγραψα με το νοικοκυριό, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΣΥΝΕΒΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΕΛΛΑΔΑ!
Πλανάται «πλάνη οικτρά» όποιος νομίζει ότι συμβαίνει κάτι διαφορετικό!
Απλά οι διαδικασίες , οι υπογράφοντες και τα ποσά αλλάζουν!
Θα ρωτήσει λοιπόν εύλογα κάποιος!
Μα καλά, «αν δεν πληρώσει ο νοικοκύρης τότε θα χάσει το σπίτι του»!
Προσωπικά να το δεχτώ, αν και θεωρώ ότι ουδείς δικαιούται να πάρει το σπίτι του άλλου, ειδικά αν αυτό αποτελεί την μοναδική του κατοικία! Όχι απλά γιατί είναι άτιμο, απάνθρωπο και κτηνώδες ως πράξη αλλά διότι το τελευταίο στάδιο της κατάρρευσης μιας οικονομίας, και της διάλυσης μιας χώρας, είναι η αύξηση των πλειστηριασμών και η ακτημοσύνη των πολιτών! Σε μια τέτοια φάση, οι οικονομίες, οδηγούνται σε μαρασμό και οι κοινωνίες σε εμφύλιο!
Ακόμη κι έτσι πάντως, ακόμη δηλαδή κι αν ο νοικοκύρης, χάσει το σπίτι του, τότε θα αναγκαστεί να καταφύγει στο ενοίκιο!
Ετσι από τα 1.500 ευρώ που έχει ως εισόδημα , θα δίνει τα 500 στο ενοίκιο και θα του μένουν 1.000 για να περάσει!
Δεν θα χάσει δηλαδή τα εισοδήματά του επειδή έχασε το σπίτι του!!!
Στην περίπτωση όμως μιας χώρας, μπορεί να μας πει κάποιος, ποιος υπέγραψε και ποιες εγγυήσεις έβαλε στην περίπτωση μη αποπληρωμής;
Ποια χώρα ήταν αυτή που δεν πλήρωσε, κήρυξε πτώχευση, και μια τράπεζα της κατέσχεσε την περιουσία της;;; Όταν πτώχευσε η Αργεντινή ή η Ρωσία, ή η Τουρκία, τι ακριβώς κατέσχεσαν οι δανειστές για να μάθουμε κι εμείς;
O νοικοκύρης που έχασε το σπίτι του είναι υπόλογος απέναντι στη γυναίκα του και τα παιδιά του! Όπως και η τράπεζα που του δάνεισε χωρίς να ελέγξει την φερεγγυότητά του, είναι υπόλογη απέναντι στο Δ.Σ. της!
Αυτός που υπέγραψε για μια ολάκερη χώρα, σε ποιον είναι υπόλογος;;;
Αυτός που δάνεισε τέτοια ποσά γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι δεν πρόκειται να εξοφληθούν σε ποιος είναι υπόλογος άραγε;
Αυτό το υπεραπλουστευμένο παράδειγμα, σας το αναφέρω σήμερα για να καταλάβετε ότι είτε λάβουμε μια δόση είτε δεν την λάβουμε, αυτό δεν έχει καμία σχέση με τα ταμειακά διαθέσιμα της χώρας μας!
Αυτά σε κάθε περίπτωση παραμένουν ως έχουν!
Απλά, όσοι αναφέρουν διάφορες μπούρδες, περί «αδυναμίας αγοράς πετρελαίου και φαρμάκων» το κάνουν για να εκβιάσουν τους πολίτες για να δεχτούν τέτοιες δανειοδοτήσεις και συνεπώς σκληρά μέτρα που οδηγουν σστην φτώχεια και στην εξαθλίωση!
Και για να είμαι ξεκάθαρος, ΝΑΙ !
Αν δεν πληρώσουμε μια δόση, θα αρχίσουν οι εκβιασμοί και οι πιέσεις!
Αλλά αυτός που θα έχει το μεγάλο πρόβλημα θα είναι ο δανειστής!
Κι ακόμη μεγαλύτερο, τα διάφορα «Golden boys», που ενώ έλαβαν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ως μπόνους, μίζες ή όπως θέλετε πείτε το, από τις δανειακές συμβάσεις που υπέγραψε η Ελλάδα, θα πρέπει να λογοδοτήσουν στα «μεγάλα αφεντικά» ΚΑΙ να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν!!!
Η δε φούσκα που θα σκάσει θα είναι τέτοια, που τα 340 δις ευρώ χρέους της Ελλάδος, θα έχουν ένα διεθνές αντίκτυπο που θα ξεπερνά τα 15 τρις ευρω!
Με απλά λόγια, κάποιες τράπεζες θα πουν «καληνύχτα» στους πελάτες τους, γιατί το ξημέρωμα θα έχουν μπει ήδη στο ελικόπτερο για άλλες πατρίδες, όπου θα συναντήσουν τους πολιτικούς που υπέγραφαν δάνεια τα οποία ήταν αδύνατο να εξοφληθούν!!!
Καταλήγοντας, θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ... μπράβο στον υπερπατριώτη του ΛΑΟΣ, κ.Μάκη Βορίδη που δήλωσε ότι είναι υπέρ των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας όσων Ελλήνων χρωστάνε, γιατί αυτομάτως, χωρίς να το πει, δήλωσε «υπέρ της δέσμευσης των περιουσιακών στοιχείων της χώρας από τους δανειστές μας, αν δεν πληρωθεί μια δόση»!
Πρόκειται για μια δήλωση, που μόνο ως «καθαρό πολιτικό έγκλημα» μπορεί να εκληφθεί, από έναν άνθρωπο που επαίρεται για τα πατριωτικά του αισθήματα, αλλά δεν διστάζει να πει «πάρτε τα όλα» στους δανειστές μας!
Ενα έγκλημα ολκής για το οποίο δεν θα αργήσει να επέλεθει και η τιμωρία του!!!
Για τον έτερο «πολιτικό αποστάτη» του ΛΑΟΣ, τον Αδωνι Γεωργιάδη, που έχει αναλάβει την υποστήριξη της «Σαμαρειάδος», έχω να του πω τούτο:
Αδωνι, παραδέχομαι ότι είσαι ένας μορφωμένος άνθρωπος που έχει μεγάλη γνώση της Ελληνικής Παιδείας!
Μόνο που μπορεί να πουλάς βιβλία Αρχαίων φιλοσόφων και να παραδίδεις μαθήματα γνώσης (κι αυτό χωρίς ίχνος ειρωνίας) αλλά δυστυχώς δεν τηρείς μια βασική Αρχή όσων υποστηρίζεις!
Οι αρχαίοι μας πρόγονοι είχαν συνέπεια στην πολιτική!
Κι εσύ δυστυχώς, δεν έχεις!
Παρακολουθώντας τα βίντεο που παρουσιάζεις αρχαίους ιστορικούς φιλόσοφους, απουσιάζει πλήρως ο Αριστοτέλης!
Γιατί πουλάκι μου;
Ρίξε μια ματιά στον Αριστοτέλη που τον έχεις πρόχειρο στο βιβλιοπωλείο σου, να δεις τι λέει για τον τόκο και τους τοκογλύφους ! Θα εκπλαγείς! Θα εκπλαγείς όταν διαβάσεις την «περί του τόκου ομιλία» του, στην οποία θεωρεί τον τόκο ως ΜΗ ΧΡΗΜΑ, και τους τοκογλύφους ανάξιους να φέρουν τον τίτλο του Αθηναίου και συνεπώς πρέπει να εξοστρακίζονται! Να εξορίζονται, γιατί η τοκογλυφία κατά τον Αριστοτέλη, είναι πρόστυχη πράξη και οι τοκογλύφοι άξιοι της μεγαλύτερης τιμωρίας στην Αρχαία Αθήνα!
Μπορεί να εκτιμώ τις γνώσεις σου σε ιστορικά ζητήματα, αλλά πάψε να παριστάνεις τον οικονομολόγο , σε πάνελ όπου αναγκάζεσαι να υπεραμύνεσαι της «Σαμαριάδας», την στιγμή που όλοι οι βουλευτές της ΝΔ είναι κρυμμένοι στα υπόγεια και δεν σηκώνουν καν τα τηλέφωνά τους!
Μπορεί να σκέφτασαι ότι δίνεις «εξετάσεις καλού μαθητή» και να υποστηρίζεις «οικονομικές ασυναρητσίες», αλλά σύντομα θα σε αναγκάσουν , όπως τον Βορίδη, να μας πεις ότι οι Τράπεζες είναι κάτι σαν τις ... «Αμαζόνες» και η Μέρκελ είναι ο νέος «Περικλής» και σήμερα διανύουμε τον «Χρυσούν Αιώνα» της!
Εχετε κυριολεκτικά στρεβλώσει κάθε έννοια οικονομίας και πολιτικής επιστήμης με τα καμώματά σας και σύντομα, θα το πληρώσετε πολιτικά αυτό, τόσο εσύ όσο και οι υπόλοιποι που χρησιμοποιείτε το αρχαίο πνεύμα για να συντηρήσετε την πανάθλια πολιτική του Μνημονίου, την οποία ακόμη κι ο ίδιος ο Τόμσεν, παραδέχτηκε ότι απέτυχε!!! Να είστε σίγουροι γι αυτό!
Εγώ εύχομαι πραγματικά, να μην πάρουμε την δόση των 30.5 δις ευρώ!
Γιατί τότε, θα αποδειχτεί ότι οι δόσεις δεν έχουν καμία σχέση με την πληρωμή των μισθών και συντάξεων!
Οικονομικά, όσα υποστηρίζετε χάσκουν όσο και το φαράγγι του «Γκραν Κάνυον» από την αλήθεια ενώ πολιτικά, όσα λέτε, αποτελούν εισιτήριο πρώτης θέσης , για ένα από τα ... ελικόπτερα που εκτελούν πτήσεις μεταφοράς ... εκτάκτων αναγκών αλά ... Αργεντινή!!!
ΥΓ
Αδωνι, εκείνη η τελευταία άσκηση επί χάρτου με την κωδική ονομασία «Αλέξανδρος», μήπως έμαθες τι σενάριο έχει; Για ψάξτο κι αυτό!!! Θα εντυπωσιαστείς από το πόσο μεγάλες αλήθειες κρύβουν τα βιβλία που πουλάς!!!

Γιώργοσ Αδαλής, Οικονομολόγος
aegeantimes.gr

ΝΙΚΜΕΡ


Posts

ΟΙ ΔΟΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ!
25/12/2012 2:07:00 μμ
876 προβολές

Ο ΤΖΕΗΜΣ ΜΠΟΝΤ!
13/11/2012 10:28:00 μμ
857 προβολές

ΕΜΠΡΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ!
13/10/2012 1:48:00 μμ
855 προβολές

Σουλεϊμάν ο Μεγαλοπρεπής..
28/9/2012 4:13:00 μμ
766 προβολές

ΕΜΦΥΛΙΟΣ ΕΝ ΟΨΕΙ !
21/9/2012 1:04:00 μμ
666 προβολές

Καταγγελία - σοκ εκπαιδευτικού: ΜΑΣ ΑΦΕΛΛΗΝΙΖΟΥΝ!
8/7/2012 12:52:00 πμ
543 προβολές

Αποτρόπαιη δολοφονική επίθεση μέρα μεσημέρι από αφρικανούς λαθρομετανάστες σε τυφλή γυναίκα!
22/6/2012 1:45:00 μμ
577 προβολές

Εμπόλεμη ζώνη η Ελλάδα.
6/6/2012 3:24:00 μμ
497 προβολές