Η άλλη όψη των λαμπερών εγκαινίων του νέου μουσείου Ακρόπολης

20/6/2009 1:34:00 μμ
885 Προβολές


Το ενδιαφέρον πολλών χωρών του πλανήτη αναμένεται να συγκεντρώσει η αυριανή τελετή εγκαινίων του νέου Μουσείου της Ακρόπολης. Ενώ, όμως, η εγχώρια συζήτηση για το Μουσείο στρέφεται στη διαμάχη ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για τον αν αυτό αποτελούσε όραμα του Κ. Καραμανλή ή της Μ. Μερκούρη, κανείς δεν φαίνεται να ασχολείται με τους συμβασιούχους του ΥΠΠΟ που διεκδικούν δεδουλευμένα και μονιμοποίηση. Εκπρόσωποι τους μιλούν στο tvxs.gr για τη σκοτεινή όψη των λαμπερών εγκαινίων.
Ο Αριστείδης Βάσιος – αρχαιολόγος και πρόεδρος του σωματείου υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στην Άρτα και την Πρέβεζα, ο Αστέριος Αηδόνης – ανθρωπολόγος και αντιπρόεδρος συμβασιούχων του υπουργείου Πολιτισμού Β. Ελλάδος και η Σοφία Βασάλου – συντηρήτρια αρχαιοτήτων και μέλος του διοικητικού συμβουλίου του Πανελλήνιου Σωματείου Εκτάκτου Προσωπικού στο υπουργείο Πολιτισμού, μίλησαν στο tvxs.gr για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος τους……
Σχολιάζουν επίσης την τροπολογία Σαμαρά η οποία υποτίθεται πως θα έλυνε το πρόβλημα αλλά λειτουργεί τελικά ως «ταφόπλακα» για τους συμβασιούχους, καθώς και τις λαμπερές φιέστες ενόψει των εγκαινίων του νέου μουσείου Ακρόπολης τις οποίες χαρακτηρίζουν «πρόκληση» και «ειρωνία». Υπογραμμίζουν πως δεν θα προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις κατά την αυριανή μέρα, μη θέλοντας να αμαυρώσουν την εικόνα της χώρας. Ελπίζουν, όμως, πως από Δευτέρα θα υπάρξει κινητοποίηση από την πλευρά της κυβέρνησης για την επίλυση του προβλήματος τους.

makisk


Posts