Published 15 χρόνια πριν in Rock

Και να ήθελα , να σου εξηγήσω δεν μπορώ….(Αφιερωμένο)

 • 668
 • 0
 • 0
 • 0
 • 21
 • 0

Στίχοι

										Τώρα τι με ρωτάς ευγενικέ μου φίλε ?

Και να ήθελα , να σου εξηγήσω δεν μπορώ….

Ήρθες αργά , δεν φταις εσύ , η συγκυρία….


Όμως για πες μου , πώς να γράψω ένα κείμενο μεγάλο

Γιατί ν αφήσω ένα στίγμα μου εδώ ;

Όταν με νάνους ζω……

Που τους μετάγγιζα , αδιάκοπα ουσία

Όλο το αίμα μου 

Όλη την περιουσία

Μα στο τσεπάκι φυλάγαν , προδοσία ;…..

(Κι οι φίλοι, μια αφόρητη δειλία…..)

Μια ζωή-μια ζωή τα ίδια…..

Τριάντα χρόνια , μετά απ την έκρηξη εφηβείας,

Κατάρα η ευλογία δεν γνωρίζω

Ούτε , που τ' αποφάσισα , μα ούτε το ορίζω

Να αιμορραγώ , ποτέ να μη λυγίζω

Κι αντί να πέφτω , να γερνώ

Να ξανανιώνω

Για να αισθάνομαι τον πόνο πιο οξύ 

Να δυναμώνω 

Να μην ενδίδω 

Και ας φοβάμαι πως αθάνατος και μόνος μου θα μείνω

Αιώνια άτρωτος , μα καταραμένος 

Δεν έχουν άδικο , απίστευτα βλαμμένος

Και με έναν γιο 

Γαμώτο μου σε κόπια 

Σε πιο extreme κατάσταση , πριν καν την εφηβεία

Και τι θα κάνω , τι έχω τώρα να του πω

Για ποια ζωή , ποια παρωδία

Και τον κοιτώ αμήχανα και τρέμω


Ωωωω Θεέ μου , όχι κι άλλη τραγωδία…

Το σπλάχνο μου , μπλεγμένο

στην ίδια ιστορία !….


Τι να το κανείς φίλε…..

Που όλοι έρχονται σ εμένα….

Διψούν θέλουν νερό

Κι όταν χορτάσουν , τους φαίνεται πικρό…..

Ααας τους να σκάσουν!

Να πλαντάξουν!

Το σάλιο τους να πιουν 

Να σέρνονται….Να εκλιπαρούν

Για λίγο νόημα , λίγη ζωή αληθινή , γοητευτική….

Ας τους να σβήσουν

Μοναχούς , να μας αφήσουν

Στο απόλυτο κενό

της τέλειας μοναξιάς , 

μα δίχως δηλητήριο αισχρό

Ας τους να σκάσουν….

Να σαπίσουν

Αφού αρνήθηκαν να ζήσουν…..

-Καλύτερα νομίζω-

δώσε το αίμα σου , σ’ ένα σκυλί

Αφού χορτάσει , θα σου γιάνει με τη γλώσσα τη πληγή									

21 comments

 • Davyd Marcus Cotton

  Το δίκιο κι η αλήθεια είναι περιεργες έννοιες. Μόνο η τέχνη και (ίσως η φιλοσοφία) μπορούν να αποκαλύψουν κάποιες πτυχές τους. Ούτε η επιστήμη, πόσο μάλλον ο κάθε άνθρωπος ξεχωριστά που έχει μάθει να προσαρμάζει έννοιες και αξίες στις ανάγκες του. Θα σου πω μια ιστορία του Νεσρεντίν Χότζα που μ' αρέσει να διηγούμαι συχνά-πυκνά. Δίκαζε λοιπόν ο Χότζα μια υπόθεση και καλεί τον ένα απ' τους αντιδίκους να πει την άποψή του. Μόλις τελειώνει αυτός, λέει ο Χότζα: Δίκο έχεις! Καλεί τον άλλο αντίδικο να πεί την δική του άποψη, η οποία είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή του προηγούμενου. Λέει ο Χότζα: Δίκιο έχεις! Πετάγεται κάποιος απ' το ακροατήριο και λέει: Μα Χόζα πως είναι δυνατόν δύο άνθρωποι να διαφωνούν τόσο και να έχουν και οι δύο δίκιο; Κι εσύ δίκιο έχεις, του απαντάει ο Χότζα! Όσο για το φιλότιμο...άλλη μεγάλη ιστορία. Ίσως έχω την ευκαιρία να σχοληθώ και μ' αυτό σε επόμενο πόνημά μου!

  1373466031
 • Κωνσταντος ο (Α)μελωδος

  δεν ειμαι Πολωνος... ουτε καν Ελληνας νιωθω!

  1537428350
 • Αβυδηνός Δημήτρης

  Καλησπέρα, επειδή υποπτεύομαι ότι κριτικάρεις τις θέσεις μου, θέλω να πω ότι ποτέ δεν είπα πως οτιδήποτε γράφεται απο οποιονδήποτε είναι σημαντικό. Μερικοί όταν πιάνουν ένα μολύβι πιάνουν απλά ένα μολύβι, άλλοι νομίζουν πως είναι σκήπτρο και κάποιοι ότι κρατούν όπλο. Αυτοί οι τελευταίοι αποκτούν -νομίζω τεράστια- δύναμη. Αισθάνονται ασφαλείς, αποκτούν αυτοπεποίθηση. Αρχίζουν να πυροβολούν το χάρο, το άδικο τον ίδιο το μικρό τους εαυτό. Ε, αυτό το έργο είναι σημαντικότερο απο τους ίδιους και οι περισσότεροι το ξέρουν. Χωρίς το μολύβι τους μπορεί να μην είναι και τίποτα. Όταν ο Χατζιδάκις είπε "γράφω τραγούδια που θα τραγουδούν και τα παιδιά σας", ομολογούσε πως το έργο του είναι σημαντικότερο απ' τον ίδιο. Μερικοί βέβαια νομίζουν ότι το μολύβι είναι ένα κέλυφος, μια στέγη. Αλλά κι αυτοί συνήθως αποκτούν έτσι την απαιτούμενη ασφάλεια και αυτοπεποίθηση. Δες τι γραφει ο Καρυωτάκης: "Είμαστε κάτι ξεχαρβαλωμένες κιθάρες. Ο άνεμος όταν περνάει, στίχους, ήχους παράξενους ξυπνάει στις χορδές που κρέμονται σαν καδένες. Είμαστε κάτι απίστευτες αντένες. Υψώνονται σαν δάχτυλα στα χάη, στην κορυφή τους τ' άπειρο αντηχάει, μα γρήγορα θα πέσουνε σπασμένες. Είμαστε κάτι διάχυτες αισθήσεις, χωρίς ελπίδα να συγκεντρωθούμε. Στα νεύρα μας μπερδεύεται όλη η φύσις. Στο σώμα, στην ενθύμηση πονούμε. Μας διώχνουνε τα πράγματα, κι η ποίησις είναι το καταφύγιο που φθονούμε." Και βέβαια φθονούμε γιατί μας βγάζει τον άλλο μας εαυτό, αυτόν που πολλές φορές προσπαθούμε επιμελώς να κρύψουμε και κατανοοούμε πόσο μικρός πιθανον είναι ο άλλος, ο "επίσημος". Αυτοόν το άλλο θέλω να βλέπω και σε μένα και στους άλλους. Τότε χαίρομαι! Όσο για τις εταιρίες...ε, δεν βγάζουνε απλά το ψωμί τους, τρις βγάζανε (γιατί τώρα κοντεύουν να φαληρίσουν). Αλλά βέβαια μόνες τους δεν θα μπορούσαν να το κάνουν. Κάποιοι μέσα εκεί λοιπόν ναι βγάζανε και βγάζουν το ψωμί τους και κανείς δεν μπορεί να τους κατηγορήσει γι' αυτό. Κάποιοι άλλοι όμως είναι συνένοχοι και βέβαια υπάρχουν σίγουρα και κάποιοι άλλοι που θέλουν να γίνουν. Άιντε τα λέμε!

  1423417838
 • ΝΤΙΝΟΣ ΚΑΛΟΥΔΗΣ

  στο δικο του Προφίλ... βεβαίως.... ΑΥΤΑ και ΤΙΠΟΤΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.... καλή συνέχεια και υγεια σου εύχομαι...

  1471051102
 • ΛΥΚΟΣ (Σκηνές απο το Θέατρο των Βλάχων))

  Καταρχην χοντρός είσαι και φαίνεσαι.. Κι έχεις και μεγάλη μύτη... Ρινόκερε! Εγώ κατάφερα και κατέκτησα τον τίτλο του "τσόγλανου" με τον ιδρώτα μου.. Μην με υποβιβαζεις σε παρακαλώ! 2ον: Επειδή είμαι στο τέλμα της ηλιθιότητας και βασίζομαι σε σένα "δάσκαλε",για κάνε μια απόπειρα να μου εξηγήσεις λίγο απο τον "αγώνα" σου. Δεν την πιάνω την ιδεολογία σου.Γράψε μου ένα εκλαικευμένο άρθρο "περι τέχνης". Δεν μπορεί.. Τόσο ιδρώτα έχυσες.. Καπου θα έχει μια ουσία το πράμα.. Και σαν κακός μαθητής να σου πώ και καμιά απορία: Πως πρέπει να αντιμετωπίζει ένας μεγάλος καλλιτέχνης το κοινό του? Οφείλει ένας καλλιτέχνης να είναι υπομονετικός και να προσπαθεί να πείσει για τις ιδέες του? Τι χαρακτηρίζεται ποιοτικό γενικά στην Τέχνη? Τι χαρακτιρίζεται ποιοτικό ειδικά στην μουσική? Ποιά είναι η δική σου "οπτική" για τα "Μαλαματένια Λόγια" των Ελευθερίου/Μαρκόπουλου? "Μαλαματένια λόγια στο χορτάρι,ποιός βρίσκει για την άλλη την γεννιά;" "καλύτερα να σ' έλεγαν Μαρία και να ‘σουν ράφτρα μες την Κοκκινιά κι όχι να ζεις μ' αυτή την κομπανία" Το θεωρείς ποιοτικό τραγούδι και τι θα έκανες μουσικά για να το πάς ένα σκαλί πιο πάνω? Ποιά είναι η δική σου "οπτική" για το "Είσαι τρελός" της Πάολα? Το θεωρείς ποιοτικό τραγούδι και τι θα έκανες μουσικά για να το πάς ένα σκαλί πιο πάνω? "Είσαι τρελός.Είσαι τρελός που πας εμένανε με άλλη να συγκρίνεις Είσαι τρελός,Είσαι τρελός Γυαλιά σπασμένα σου το λέω καταπίνεις" 3ον: Σιγά μην σκίσεις κανα καλσόν αγάπη μου... Μην μου συγχίζεσαι πολύ!! Και πάνε μαγείρεψε καμια πατάτα.. Πεινάει το παιδί.Δεν χορταίνει με τέχνη!

  1275232278
 • boutzis gregor

  και ούτε θέλω κάποιοι να γελάνε και να χαίρονται διαβάζοντας....όσα είπαμε! Θεωρώ πως κάτι τελείωσε...και δεν θέλω να το διαφημίσω!!! Μπορείς φυσικά να γράψεις για μένα ό,τι θέλεις...δεν με ενδιαφέρει πλέον! ΤΕΛΟΣ!

  1386601614
 • Αεί έφηβος

  ίσως σαν κοινωνία να μην έχουμε ανάγκη από τραγουδάκια, αλλά κυρίως από κοφτερό λόγο όπως λες. Όμως υπάρχει και η ανάγκη για ψυχική ισορροπία, που μπορεί να επέλθει από κάποιους έστω ανέμελους στίχους, που πάντως να προσπαθούν να μην προσβάλουν τον αναγνώστη-ακροατή. Εσύ έχεις τον τρόπο να κινείσαι σε ψηλά επίπεδα, βρίσκοντας τρόπο να μην "ζαλίζεσαι"! Ελπίζω με την πάροδο του χρόνου να το καταφέρω κι εγώ! Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο που μου διαθέτεις! Ξέρεις πως οι επισημάνσεις σου είναι ανεκτίμητες για μένα!

  1554848358
 • Ελένη Σωφρονίου

  Ένα μεγάλο ποίημα, μια αληθινή κατάθεση... Πιερότε, θαρρώ πως μυριάδες χρώματα κι’ αν έχει η παλέτα σου, εσύ πάντα με δυο θα ζωγραφίζεις...το λευκό απ’ την αλήθεια σου και το κόκκινο απ’ το αίμα της ψυχής σου, θα βρέχεις το πινέλο στα πιο βαθιά καθάρια νερά και θα πλάθεις το θεό σου, ίσως ανάπηρο, ίσως ζαβό, αλλά δικό σου....κι’ οι φίλοι σου, θα την κρατούν τη ζωγραφιά σα φυλακτό, γιατί πάνω σ’ αυτή θα καθρεφτίζεται η ψυχή σου....λίγο χαζή, λίγο τυφλή, μ’ αληθινή και ζωντανή, έτσι θα χαίρονται τη γνήσια μορφή σου!

  1497618235
 • ζυγαριά ακριβείας

  υπομονή δεν μπορείς να κάνεις δυο τρεις εβδομάδες???? Αμάν πια.Για όνομα του Θεού. Ηρέμησε.Φιλιά.see you

  1410867963
 • ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

  Ελεος επιτελους!.....Προφανως ,Θα διαβασατε το about μου, γιατο μελος ζυφαρια ακριβειας.....Αλλα γιατι διαβασατε τα μισα?....Σας διεφυγαν αληθεια?...Η ετσι ηταν βολικο?.....Καθολου δεν προσεξατε αυτο που ανεφερα σαφως, οτι το συγκεκριμενο μελος, χρησιμοποιει , στα κειμενα του , τον πιεροτο?....Δυο κειμενα εχει γραψει και αυτα στον πιεροτο αναφερονται....Αν θελει , λοιπον , να το κανει αξιοπιστα , ας το κανει επωνυμως.....Διαφορετικα , η υποθεση μυριζει.....Πως αλλιως οταν μπηκε εδω μεσα ,με ενα ψευδωνυμο , μονο και μονο να γραψει για τον πιεροτο....Και πιστεψτε με , αν και γραφει επαινετικα για μενα , ειμαι σχεδον βεβαιος , πως το κανει με κακες προθεσεις.....Αν εχω λαθος , ας μου αποδειξει το αντιθετο.......Ποιος μου λεει οτι αυτο το ατομο , δεν ειστε εσεις η εγω , η οποιοσδηποτε αλλος εδω μεσα.....Και σαν πολυ εμπειροτερος εδω μεσα , που εχω δει πολλα να παιζονται , κρινω σκοπιμο και αναγκαιο, να διαγραφει αμεσως για παραδειγματισμο.....Ειπα εμπειροτερος απο εσας....Αλλα πως ειμαι κι εγω σιγουρος?....Μπορει το κυρ Μητσος , να ανηκει σε μελος πολυ παλαιοτερο απο εμενα.....Και να ειναι καλικατζαρακι.....Μπορει να ειναι και η ιδια η ....Οπως ειδατε , χανει η μανα το παιδι και το παιδι τη μανα.....Βλεπετε , ποσο βοηθαει η επωνυμια?....Αλλα ουτε και με σας θα συνομιλησω αλλο....Αν δεν ξερω ποιος ειστε.....Τι πρεσβευετε , αλλα κυριως αν ειστε καλικατζαρακι (αν το κυρ Μητσος δηλαδη , ειναι το υπαριθμ 137 ψευδωνυμο , που εχετε μπει εδω μεσα ως τωρα)....Δεν θελω να σας κατηγορησω , αλλα καταλαβαινετε κι εσεις , πως ολα πιθανα ειναι......Κι εγω απολυτως δικαιολογημενος , να συνομιλω με ατομα , που σεβονται πρωτα τον εαυτο τους , δηλωνοντας το ονοματεπωνυμο τους......Να εχουν δηλαδη , το κατελαχιστον θαρρος , την κατελαχιστον σοβαροτητα , την κατελαχιστον αξιοπρεπεια....... Υ.Γ1....Συμφωνω απολυτως με οσα γραφετε στο about σας Υ.Γ2....Μην με κουρασετε αλλο , ειδικα , οταν επιλεγετε και χρησιμοποιειτε , ενα τμημα μονο, οσων γραφω......

  1244545055
 • Leonidas&300

  Μα γιατί είστε τόσο αγενής???????????? Δυο απλές ερωτήσεις σας έκανα περιμένοντας απαντήσεις και αντ' αυτού εισπράττω απειλές.............. Το όνομά μου είναι Λεωνίδας (σε περίπτωση που δεν έχετε καλή όραση).................... Αν παρόλα αυτά πιστεύετε ότι σας κοροϊδεύω μπορείτε απλά να το εξακριβώσετε με τον τόσο απλό, όσο δεν μπορώ να φανταστώ απλό τρόπο που λέτε............. Περιμένω................

  1441426113
 • Leonidas&300

  "κύριε" PIEROTE πως ακριβώς θα με γονατίσετε στα δικαστήρια??????????? Μήπως είχαμε προηγούμενα και δεν το θυμάμαι??????????? Όπως και να 'χει εγώ σας προκαλώ να το κάνετε πράξη αυτό που λέτε............ Τα λέμε εκεί................

  1564164725
 • Leonidas&300

  Τελευταία σύνδεση : 29/7/2008 3:46:00 πμ Σχόλιό σας στον ΚΥΡΙΟ Βασίλη Γιαννόπουλο: (29/7/2008 3:47:00 πμ) - Επανερχομαι , λοιπον! κ.λπ κ.λπ ***************************************************** Έχετε την καλοσύνη να μου εξηγήσετε τον λόγο??????? ***************************************************** Επίσης μήπως έχετε την καλοσύνη να μου εξηγήσετε τον λόγο που το μεσημέρι προς απόγευμα της χθεσινής ημέρας πειραματιζόσασταν με κάποιον φίλο σας (δεν τον "δίνω" προς το παρόν) ούτως ώστε να μπορείτε να βρίσκεστε σε δύο προφίλ online?????????? Υπήρχε κάποιος λόγος????????????????????? ***************************************************** Προσέξτε τι θα απαντήσετε γιατί υπάρχουνε και μάρτυρες............ Ευχαριστώ........... *****************************************************

  1365367690
 • afroafro

  ...όταν δεν επιδίδεστε σε "ροζ" (sic τουλάχιστον) αντιπολιτευτικό λόγο, χωρίς ενδιαφέρον για όλους εμάς τους υπολοίπους, με τον έτερο άσπονδο εχθρό σας, έχετε την σπάνια ικανότητα (χάρισμα) να σκαρώνετε ενδιαφέροντα έργα όπως το περιεκτικό "Η αιώνια νεότητα του Πιερότου" που λειτουργεί αυτονομα μέσα στην απλότητά του.Την απλότητα του λευκού και απέριττου σύγχρονου ποιητικού λόγου.Μολονότι δεν είμαι εξοικειωμένη με την ανάγνωση ποιημάτων στο διαδίκτυο, ψήγματά της ποιητικής σας παραγωγής (από διαφορετικά προφίλ) υπέπεσαν στην αντίληψή μου, επιβεβαιώνοντας την ισχυρή μου πεποίθηση, σύμφωνα με την οποία, στο ελληνικό τουλάχιστον τοπίο, η καλλιέργεια της ποιητικής γραφής συνιστά, τις περισσότερες φορές, το καταφύγιο της πνευματικής ανέλιξης & ωριμότητας.Θα μου επιτρέψετε παρ'όλα αυτά μια παρατήρηση με όλο τον σεβασμό στο σύνολο του έργου σας: Το παιχνίδι με τις λέξεις και η εύχαρις αλληλουχία των συναισθημάτων και θεμιτή είναι και άκακη. Δεν συνιστά όμως ποίηση. Ίσως η καθημερινή δημοσίευση στιχουργημάτων δεν είναι ο καλύτερος δρόμος για έναν άνθρωπο που αντιλαμβάνεται το ποιείν ως την δυσχερή πραγμάτωση της δυσεπίτευκτης απλότητας, εντός της οποίας και χάριν της οποίας αναδύεται ο αμείλικτος αγώνας των στοιχειακών δυνάμεων του όντος.Ίσως πάλι και όχι...

  1356164947
 • kleisto parathyro

  Θα δείς σε λίγο τι "ρόλο" διάλεξα και θα τρύβεις τα μάτια σου! Και άμα μ'αναγνωρίσεις σφύρα με..κλέφτηκα νομίζεις ότι εγώ θα γίμομαι κάθε φορά ρεζίλι με τίς ατάκες..σου.

  1302424820
 • Δημήτρης Αβυδηνός

  ...σου αφιερώνω ένα ποίημα του Μανόλη Αναγνωστάκη. "Κι ήθελε ακόμη πολύ φως να ξημερώσει. Όμως εγώ Δεν παραδέχτηκα την ήττα. Έβλεπα τώρα Πόσα κρυμμένα τιμαλφή έπρεπε να σώσω Πόσες φωλιές νερού να συντηρήσω μέσα στις φλόγες. Μιλάτε, δείχνετε πληγές, αλλόφρονες στους δρόμους Τον πανικό που στραγγαλίζει την καρδιά σας σα σημαία Καρφώσατε σ’ εξώστες με σπουδή φορτώσατε το εμπόρευμα Η διάγνωσίς σας ασφαλής: Θα πέσει η πόλις. Εκεί, προσεκτικά, σε μια γωνιά, μαζεύω τάξη, Φράζω με σύνεση το τελευταίο μου φυλάκιο Κρεμώ κομμένα χέρια στους τοίχους, στολίζω Με τα κομμένα κρανία τα παράθυρα, πλέκω, Με κομμένα μαλλιά το δίχτυ μου και περιμένω Όρθιος και μόνος σαν και πρώτα περιμένω."

  1336716219
 • H V Maverick

  Λίγο η πίεση , λίγο το το στρες , Ποιος γαμάει τις αρχές , σε πουλάει. Ετσι είναι φίλε. Τόσο απλά μερικές φορές.

  1560249269
 • Ελένη Σωφρονίου

  Πιερότε, θα συμφωνήσω με την ανάλυση σας σ’ ότι αφορά το ρήμα και τον αόριστό του...Ο κυριότερος λόγος που με ώθησε ίσως προς αυτή την κατεύθυνση ήταν μάλλον η πολύ ισχυρή μου άποψη ότι η αγάπη δεν έχει ημερομηνία λήξης, σε κάτι που απ’ ότι βλέπω συμφωνούμε απόλυτα...και μάλλον ήθελα να τονίσω αυτό που προσωπικά πιστεύω έντονα, ότι και ΤΩΡΑ πολύ ΑΓΑΠΑΤΕ το φίλο σας...

  1589761648
 • ΜΥΣΤΙΚΑ ΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

  Δασκαλε....Δειξε ελεος....Σε λιγο στριπτιζ θα μας κανει, για μια σταγονα προσοχης....Πεστου πως τα καταφερε...Πες του , πως ειναι ταλαντουχος...Πες του εχει υφος , ηθος....Πως ειναι καλος δασκαλος....Καλος ανθρωπος....Πως τα καταφερε τελικα , να φερει τα νεα ηθη και εθιμα στην τεχνη....Πως καθαρισε την σαπιλα....Πως δεν φοραει μασκα , απλα απο χομπι το κανει....Δεν τον βλεπεις δασκαλε τον καημενο bzzzzz και τετοια γραφει....Τα εχει χασει....Θες να τον τρελλανεις τελειως κι εσυ με αυτο , με τον καραγκιοζη και τον Βελιγκεκα....Σε λιγο , θα αρχισει να βελαζει...λυπησου τον...Κι εσυ κι εγω τον καημενο..........τΟ ΒΡΗΚΑ!!!! Πες του , πως ειναι καλος επιβητορας....Μαλλον το προβλημα του (κατα τα γραπτα του) , ειναι κυριως σεξουαλικο.....

  1370260816
 • PanosDoc

  Τέτοια λες όταν βγαίνεις στη σκηνή;Δεν απορώ που είσαι καλεσμένος σε όλα τα ευρωπαικά καμπαρέ... Πότε έχεις παράσταση τώρα κοντά,να έρθω να ακούσω ζωντανά την απαγγελία σου;Ή θα την κάνεις τραγούδι;Γιατί δεν την τραγουδάς; Γιατί δεν ξανανεβαίνεις στο παλκο; ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑ!!!!!

  1328749675
 • ΣΙΜΩΝ

  Το ομορφότερο όνειρο όλων ειναι εκείνο που σου αφήνει χώρο μέσα στις προσευχές των αγαπημένων σου. ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΜΠΝΕΥΣΜΕΝΟΣ ...

  1303137264
:
/ :

Queue

Clear